Torsdag 9 juli

För att fortsätta från gårdagens inlägg och innan jag glömmer det;
Körkarlen heter boken som Selma Lagerlöf skrivit och som vi pratade om under middagen!
Och angående Venedig så redan innan Venedig bildades hade venetianerna varit ute på öarna (Venedig består av mer än 118 öar som i stort sett består av sumpmark) för att fiska och skaffa salt. Men det var först när det Romerska imperiet började falla samman som de venetianer som hade överlevt fiendens (främst hunnernas) attacker flydde ut i sina båtar till öarna för att söka skydd. Här var de skyddade eftersom fienden inte var så sjökunnig.
Acqua Alta är en beteckning på ett slags högvatten. Det styrs av månen (det är månen som bestämmer när det blir högvatten) och vindarna. Det finns två vindar. Den första är Sirocco. Den blåser in vatten i Venedigs kanaler. Den andra är Bora som gör så att vattnet stannar kvar inne i kanalerna. Om sedan också månen (högvattnet) ligger på när de här två vindarna samarbetar så blir det översvämning.
Detta är dock inte farligt för Venedig utan snarare bra. I alla fall förr i tiden. Men numera kommer översvämningarna för ofta och de är för kraftiga. osv.
Jaha det var dagen skolstund.
Och nu återgår vi till, vad har hänt idag?
Väldigt lite. Lite facebook tittande, och lite smsande. Dagens höjdpunkter.
Några kartonger plockades fram, och jag märkte det är som att vara i ett vakum. Borde börja så smått att packa men det är lite för tidigt för så mycket har jag ju inte här!
Kvällen ältades igenom med dvdfilmer av gammalt utsprung! The golden child, och En prins i N.Y. Båda Eddie Murphy filmer som är lite kul och kanske inte de bästa dvderna man kan se. Men som tidsbräckare funkar dom bra!
Så nu är det väl dags att ta sina kuddar under huvudet, glo en stund på Kunskapskanalen, och stänga igen dom gröna.

"Problem som hotar att växa en över huvudet måste man sluta vattna"

Stig Johansson



Saknaden av en förlorad vän ger smärta i själen

Kommentarer
Postat av: Lisa ("svärdottern")

"Good Morning New York!"

"FUCK YOU!"

"Yes! Fuck you TOO!" :D

2009-07-09 @ 23:01:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test