Men Bosse är i alla fall nöjd!

Vi har en ödla. Eller rättare sagt min yngsta dotter har en ödla. En grön! Illgrön! Han älskar värme och vill ha det fuktigt. Han behöver även ett badkar, som passar in i hans hus. Innan hans vattenfall gick sönder satt han ovanpå och gonnade in sig i vattenångan. Denna ödla älskar maskar, själv har jag för vana att namnge alla djur som bor hos mig men dom här kan jag inte det för dom är middag och ska tas upp av mig och ska dingla framför Ödlan Bosse. Sedan så är livet för den stackars äckliga soforbasmasken till ända, ihjältuggad av en ångbadande och illgrönt husdjur vid namn Bosse.

image13








Igår var det Medelelhavsvärme här, med påföljd att Paschan Rudolf och Cherine höll på däcka under av värmen. Den bästa platsen för att sova just igår var tydligen på flyttkartongerna i kontoret. Tog en bild av katten när han låg där och såg extra pashig ut.
image14

Bloggplats för skratt

En dag kom mannen hem och blev överraskad av sin fru i f
ett väldigt sexigt nattlinne.
 
- Bind mig och du får göra allting du vill sa frun.
 
Mannen band henne och åkte och golfade
 
************************************************** 
  

Kvinnan kom hem, parkerade sin bil på uppfarten och sprang in i huset.
 
Hon slängde igen dörren och skrek så högt hon kunde:
 
- Älskling packa dina väskor jag har vunnit på lotteriet!!!!!
 
Mannen säger - Åh herregud! Vad ska jag packa, strandsaker eller friluftslivsaker?
 
- Spelar ingen roll, säger frun - Bara försvinn!!! '
  
**************************************************
 

Äktenskap är ett förhållande där den ena personen alltid har rätt och den andra är mannen.
   
**************************************************
 

Den högsta nunnan kallade samman alla nunnor och sade till dem.
 
Jag måste berätta för er alla att vi har fall av gonorré i klostret.
 
Tack gode gud, säger en äldre nunna längre bak, Jag är så trött på Chardonnay.
   
***************************************************
 

Garderoben

Iförrgår fick Paschan Rudolf för sig att han var hund och Cherine var en flicka som man kan göra gosiga saker med. Sagt och gjort efter att tittat länge och intensivt som bara en hund med kattgener kan göra klev han på. Dotterns lilla jackrussel, en mycket pimpinett sådan, undrade igen om katten fått ett av sina tokspel , kröp vidare och lämnade en kisse med ryggen som båge och huggandes i luften efter den vackra damen. Jag undrade däremot om det blev något fel i kastreringen här om sistens, kanske det blev något knas med drogerna han fick. Inte vet jag men har aldrig hört talas om en hankatt som ens försöker sig på att kliva på en hund!
Jag önskar så att jag hade kameran hängandes om halsen de stunder vår kisse hittar på konstigheter. Som tex när han tidigare under dan fick för sig att han ville sova högt högt upp. Ovanpå garderoberna i sängkammaren! Men han nådde inte upp utan satte sig nedanför tittade upp och jamade som en katt i nöd. Mattemor kom naturligtvis till undsättning och jag undrade vad sjutton är det med dig nu då? Sedan så begrep jag. Uppe på garderoben ligger det dynor, mjuka, mysiga, och där uppe var det lagom mörkt och lungt. Han ville upp så jag lyfte upp kattstackarn. Där stannade han i flera timmar. Sedan var det dags. För Mat. I portionspåse. Det ska nämligen vara färsk mat. Och med sås i. Inget är som en nöjd katt.

Förråd hör ihop med min hjärna!

Visst är det bra med förråd? I förråd kan man lägga allt som man inte behöver eller vill ha. Sånt som inte ska synas eller som man inte vill visa. Jag har hyrt ett sådant. För 1100:- i månaden får jag ett 4,5 kvm stort förråd att gömma sånt som jag inte behöver! Varför inte kasta allt med en gång?
Idag läste jag i en tidning att en del hjärnor är konstruerade så att en del har svårare för att göra sig av med grejor än andra! Skönt att veta när man sitter där med ett gammalt turisttorn i handen som svärmors mamma fick med sig hem på en av sina resor till dom fjärran länderna runt Medelhavet. Det beror inte på mig utan på min hjärna! 
Men det hjälper ju inte hur min hjärna än funkar, när man flyttar från ett stort hus till en lägenhet så får man inte plats med det man hade. Punkt. Slut. Så för att slippa att se eländet och samtidigt slippa att rensa en gång till, så hyr man ett förråd.
Nu till lördag ska det bli fest på näst äldsta dotterns vis. I vår kvarterslokal. När jag ringde och bokade frågade jag samtidigt var man kunde grilla. man gör ju det på sommaren. Men inte här tydligen! Den frågan hade aldrig kommit upp så länge hon haft ansvaret för uthyrningen av lokalen! Så alltså grillas det inte här, i alla fall inte utomhus, och speciellt inte utanför lokalen som är för fest m.m. Men iden var bra och vi kanske kunde hitta någon liten fläck där vi kunde ställa upp grillen? Fast det är ju viktigt att ni inte stör grannarna med oset förstås... Hm jaha anlägga gräsmatta med tillhörande grillplätt och fixa en riktad osgrill, vem hinner det på två dagar? För att inte tala om den tid det tar för att ta upp förslaget i styrelsen som sedan ska besluta efter en viss tids funderande om man vill ha ett sådant arrangemang eller inte. Och beslutas det "Inte" ja då är det kört i alla fall. Nehej sa dottern jag gör rabarberpajer och sedan ställer vi grillen utanför dörren, sådetså!

Redan fredag?

Och vart tog den här veckan vägen? Sedan sista inlägget har jag faktiskt lyckats att rensa i flyttlådorna i köket och organisera köket så att det som vi ska ha kvar har fått plats. Det blev två lådor som ska med till sommarstugorna och en låda som ska slängas. Nu är det "bara" kvar tavlor som ska sättas upp, snyggt, och kläder som ska in i skåp. Mitt städskåp är för litet. Här finns det två flyttlådor fulla med prylar som borde in där bla grejor som hör till min Kirby. Sedan undrar man var man ska lägga medikamenter, plåster, vitaminer osv.? Finns ingen sån plats här. Kanske i en låda under sängen? Inte bra i fall att Paschan Rudolf hittar dit, han är pigg och lekfull ändå. Idag har han jagat Cherins, lillvovven, rumpa med tillhörande svans och bakben. Tydkligen smaskigt värre för när han väl fick tag på bakbenet satte han sig till att smaska på den. Cherin undrade vad sjutton katten sysslade och stog kvar en stund i undersökande syfte. Nosade lite grann men konstaterade att den där katten är nog knäpp och traskade iväg från en ganska snopen Rudolf. Ingen reaktion här inte. Men snart kommer Paschan Rudolf att få att göra. Om några veckor kommer hans son och dotter hem då han har tilldelats vårdnad om dem. Lilla Mu ska bli fostersyster till Cherin, och det ska bli kul och se för dom har samma teckning i pälsen, vit med svarta fläckar. Surr ska få vara hos pappa sin så pappa Rudolf inte ska bli alltför ensam. Som övning har han pussat och tuggat på en luddig tomte med blå tomtemössa, så det ska nog gå bra!

539138-9

Efter köksorganisationen och städning så la mina höfter av! Igår morse när jag vaknade fick jag vältra mig ur sängen som en strandad val. Och då är man ju så smart att kryckorna naturligtvis står intill sängen utifall att? Inte. Jag fick leta efter dom, stöttandes utefter möbler och väggar. Jag fick ju tag på dom och hoppades genast ut i köket och letade reda på mina auberginetabletter. Så gårdagen försvann i ett töcken av mindre ont, men hellre det än mera ont. Idag är det mycket bättre, så det ska vi utnjyttja till en Plantaget resa med dottern som önskar sig en trädgård av herrgårdstyp till sommarstugan. Hennes morötter och potatis och rädisor och gurka är redan utplanterad i stentorpet. När den här dagen är slut så sitter man väl där igen och önskar sig en smörjkanna med smärtstillande olja som kan hällas direkt i skelettet. Gud så smidigt det skulle vara!


Smart!

Godmorgon du sköna värld vilken skallevärk jag har! In med en Alvedon av den största sorten typ aubergine eller nåt, sköljer ner den med kaffe och hoppas på en snabb verkan. Jojo, sådär en 2 timmar senare mattas det av. Migränen slår ut i full blom med käkar som om jag har tuggat segt kött i timmar och tänderna börjar domna bort. Axlarna tyngs ner av 10 kg potatis och kinderna blossar och bränns.
Och jag som skulle packa upp! Äsch det finns fler dagar i veckan så då tar jag det i morn. Förutom att Paschan Rudolf tyckte att det skulle bomärkas lite mer nu när det har kommit mer grejor hit. Han kom, han gick och han segrade! Sen gick han och la sig för att sova och lät mig ta hand om sökningen av hans stinkande jobb. Och så var jag tvungen att fixa igång faxen då man ville kontakta mig via papper. Nehej, inte det, "####" comhem, som är så fiffiga att inte ens den enklaste faxmaskin kan funka! nej det skulle vara proppar hit och sladdar dit, jag gav upp, men har nu i stället lyckats att få en fungerande telefon i hallen och en stendöd telefon i köket. Faxen kan man ringa till och ifrån men inte ta emot fax med...smart!
Nu sitter jag här och checkar av familjen med tillhörande bihangs offentliga almanacka. Superbra, när man behöver planera inför bla sommaren. Så jag slipper att sitta som en spindel i nätet, med rätt att bråka på när planeringen går åt pepparkakeland! 

Söndagen efter näst sista flyttlasset

Så nu var det stökigt igen! Fasiken, det som var så fint! Fast denna gång visste vi var lådorna skulle i alla fall. 3/4 till vinden och resten in till köket, hallen, kontoret, sovrummen osv. Nu är vinden tvärfull. Det är tur att vi har en klädkammare sa jag till gubben igår, som såg ut som ett frågetecken. Har vi en klädkammare oxå? Men va bra då kanske vi får plats i alla fall! image11
Så är det att vara projektledare i huset. Jag kan överblicka och får inte den där hysteriska blicken som David får när jag ber honom om att flytta en låda upp till hallen. Jag vet också, nästan, var alla grejerna är, så när sonen kom och undrade var hans tavlor var kunde jag med mitt allseende öga och förstånd tala om att tavlorna dom finns på det naturligaste stället i världen, i gubbens o mitt sovrum, bakom tio andra tavlor, så det är bara att lyfta och kolla.
Ett problem vi har nu är att köket är mindre än det vi hade. Och jag som hade samlat på mig så mycket fint porslin! Julporslin och vårporslin och jaktporslin (jag som jagar och skjuter så mycket), finporslin och plastlådor och ja "you name it, i have it!" Ja och dom lådorna är här nu och dom ska packas upp i skåp som jag nog inte har...
Men asch! i den här familjen kör vi med millimeter passningar så det ska nog gå. När lådorna kom hit i går fick Rudolf ett frispel. Han höll en klagolåt i timmar. Antingen fick han ont i magen av all blötmaten som han stoppat i sig eller så trodde han att vi skulle flytta igen. Nu har han hittat en ny plats att gonna in sig i. I hallen på hallpallen. Full koll på allt och nära till toan.
När vi fått hem våra (två kärror) lådor, så var det planering som gällde. Först in med dotter nr 2:s bil och släp, koppla loss släpet och sedan iväg med bilen. Sedan in med gubbens bil med släp. Dotter nr 3 o jag pep förbi och slängde oss i den fria Ficusen (Ford Focus) och drog till ICA. Dottern skulle laga mat. Hem igen för att instruera var alla prylarna skulle som var i hissen och sedan satte jag mig på trapporna och tänkte att om jag gör om det här så är det något fel i skallen på mig.
När så allt var där det skulle var det middag. Gud vad den ungen kan laga god mat! Grillad kyckling men massa gott på. Kokt potatis och grönsaker. Gubbröra. Och massor med annat mums. Sedan var det chokladefterrätt. Och sedan var vi så mätta, goa, och varma att dagens vedermödor i flyttbranchen hade vi nästan glömt.
Gårdagens middag idag är INTE kul att ta hand om däremot. Men det fick jag göra eftersom jag som projektledare vet var allt ska vara. Funderade allvarligt på att säga upp mig men det är ju ingen annan som vill ha det här jobbet så det är bara att bita ihop.
Idag har jag gått här och pysslat och fixat och nu börjar det se bra ut igen, fast kökslådorna är inte upppackade. Dom tar jag imorn!


Katten Rudolf har blivit en Pascha!

image6

Katten Rudolf är nu en Det! Han tyckte att det luktade Usch i nya huset där det inte ens fanns en gräsmatta, så han startade med att markera här o där. På den äkta mattan i kontoret, så mattvätten blev lycklig. Den sista markeringen gjordes i Husses (David) sko som resulterade i att det ringdes ett akut paniksamtal till veterinären om önskan att kapa katten från svansen o neråt. Dom sysslade inte med djurplågeri sas det men kastrering kunde dom göra om några timmar! Hurra sa vi, Mjaoui! sa Rudolf som förstod att något illavarslande var på gång då matskålarna försvann, och han föstes in i en djurbur. Dåvarande Hankatten Rudolf blev väl omhändertagen där kel o droger serverades. Katten Rudolf kunde sedan i ett fullkomligt redlöst tillstånd hämtas hem. En genomgång av papper och annat visade även att en chippning och vaccination var av nöden. Så nu är Katten Rudolf varken han eller hon, men kan hittas överallt och blir inte sjuk! Han är heller inte kissenödig, jamar inte efter fruntimmer från balkongen, utan uppskattar utsikten över nejderna och dom retsamma skatorna samt annat som flyger, dock inte flygande katt missar, som för övrigt inte finns. Han är en gosig och nöjd katt som har börjat uppskatta livet som Paschan Rudolf med egen fåtölj och mat så fort man jamar.

RSS 2.0
Test