Söndagen efter näst sista flyttlasset

Så nu var det stökigt igen! Fasiken, det som var så fint! Fast denna gång visste vi var lådorna skulle i alla fall. 3/4 till vinden och resten in till köket, hallen, kontoret, sovrummen osv. Nu är vinden tvärfull. Det är tur att vi har en klädkammare sa jag till gubben igår, som såg ut som ett frågetecken. Har vi en klädkammare oxå? Men va bra då kanske vi får plats i alla fall! image11
Så är det att vara projektledare i huset. Jag kan överblicka och får inte den där hysteriska blicken som David får när jag ber honom om att flytta en låda upp till hallen. Jag vet också, nästan, var alla grejerna är, så när sonen kom och undrade var hans tavlor var kunde jag med mitt allseende öga och förstånd tala om att tavlorna dom finns på det naturligaste stället i världen, i gubbens o mitt sovrum, bakom tio andra tavlor, så det är bara att lyfta och kolla.
Ett problem vi har nu är att köket är mindre än det vi hade. Och jag som hade samlat på mig så mycket fint porslin! Julporslin och vårporslin och jaktporslin (jag som jagar och skjuter så mycket), finporslin och plastlådor och ja "you name it, i have it!" Ja och dom lådorna är här nu och dom ska packas upp i skåp som jag nog inte har...
Men asch! i den här familjen kör vi med millimeter passningar så det ska nog gå. När lådorna kom hit i går fick Rudolf ett frispel. Han höll en klagolåt i timmar. Antingen fick han ont i magen av all blötmaten som han stoppat i sig eller så trodde han att vi skulle flytta igen. Nu har han hittat en ny plats att gonna in sig i. I hallen på hallpallen. Full koll på allt och nära till toan.
När vi fått hem våra (två kärror) lådor, så var det planering som gällde. Först in med dotter nr 2:s bil och släp, koppla loss släpet och sedan iväg med bilen. Sedan in med gubbens bil med släp. Dotter nr 3 o jag pep förbi och slängde oss i den fria Ficusen (Ford Focus) och drog till ICA. Dottern skulle laga mat. Hem igen för att instruera var alla prylarna skulle som var i hissen och sedan satte jag mig på trapporna och tänkte att om jag gör om det här så är det något fel i skallen på mig.
När så allt var där det skulle var det middag. Gud vad den ungen kan laga god mat! Grillad kyckling men massa gott på. Kokt potatis och grönsaker. Gubbröra. Och massor med annat mums. Sedan var det chokladefterrätt. Och sedan var vi så mätta, goa, och varma att dagens vedermödor i flyttbranchen hade vi nästan glömt.
Gårdagens middag idag är INTE kul att ta hand om däremot. Men det fick jag göra eftersom jag som projektledare vet var allt ska vara. Funderade allvarligt på att säga upp mig men det är ju ingen annan som vill ha det här jobbet så det är bara att bita ihop.
Idag har jag gått här och pysslat och fixat och nu börjar det se bra ut igen, fast kökslådorna är inte upppackade. Dom tar jag imorn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test